Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Αναφορά του Sports Illustrated στον κόσμο του Άρη!

Με τα κολακευτικότερα σχόλια αναφέρεται στην ατμόσφαιρα του «Κλ.Βικελίδης» το φημισμένο αμερικανικό περιοδικό «Sports Illustrated»
.
Ο αρθρογράφος Γκραντ Γουόλ έγραψε ένα κομμάτι για τις αναμνήσεις του από τα ταξίδια που έκανε μέσα στο 2010 σε γήπεδα από όλο τον κόσμο, αναφέροντας για τον κόσμο του Άρη:
«Έχω δει όλα αυτά τα χρόνια πολλούς φανατικούς φιλάθλους, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα πυροτεχνήματα που είδα πριν την έναρξη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γουόλ.

Μια ακόμη ευκαιρία αποφάσισαν να δώσουν στον Βασίλη Κουτσιανικούλη


Ο Μάκης Χάβος εισηγήθηκε στην συνάντηση του με τον Θοδωρή Ζαγοράκη την παραμονή του Βασίλη Κουτσιανικούλη, παρακινημένος από τις προσπάθειες που καταβάλει ο μικρός στην προπόνηση αν και τους τελευταίους δυο μήνες δεν βρίσκεται καν στην αποστολή της ομάδας.
Ο Χάβος λοιπόν θα του δώσει κάποιες ευκαιρίες και είναι στο χέρι του Κουτσιανικούλη να δικαιολογήσει επιτέλους τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτόν.
Της ίδιας άποψης ήταν και ο Θοδωρής Ζαγοράκης που δεν θέλει να μειώσει κατακόρυφα την αξία του παίκτη δανείζοντας τον σε μικρότερο σύλλογο, αλλά πιστεύει ότι πρέπει να του δοθεί ακόμη μια ευκαιρία, δεδομένων κάποιων εξαιρετικών χαρακτηριστικών που διαθέτει και χαίρουν της εκτίμησης του Ζαγοράκη.

Football League

Για τον λόγο αυτό ο τεχνικός της ομάδας Πέτρος Ρουτζιέρης με δηλώσεις του δεν θέλει να αποπροσανατολιστούν οι παίκτες του λέγοντας πώς:
 "Το Κύπελλο έπεται των δυο αγώνων του πρωταθλήματος. Εκεί έχουμε στρέψει το βλέμμα μας και πρώτα στο ματς με τον Παναιτωλικό".

Από εκεί και πέρα, διπλή προπόνηση περιελάμβανε το πρόγραμμα της Τετάρτης για τους "κυανέρυθρους" στο βοηθητικό, αλλά η ισχυρή βροχόπτωση και ο κακός καιρός στην Ρόδο, έκανε τους παίκτες να μετακομίσουν στο γυμναστήριο όπου ακολούθησαν πρόγραμμα ενδυνάμωσης.

Στο πρόγραμμα πήρε μέρος και ο Μαρτσέλο Γκούτμαν ενώ επέστρεψαν από τις διακοπές και οι παίκτες που έμειναν στην Αθήνα τις μέρες των Χριστουγέννων. Επέστρεψαν, δηλαδή, οι Νεμάγια Ζλάτκοβιτς, Απόστολος Σκόνδρας, Φώτης Γεωργίου, Σάββας Εξουζίδης, Πέτρος Καμινιώτης, Νίκος Πλάτανος, Στάθης Προβατίδης, Χάρης Ταμπάσης, Νίκος Χατζόπουλος, Τάσος Χριστοφιλέας και Ζόζεφ Αγκιρίμπα.

Ο Διαγόρας αν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Εθνικού Αστέρα, θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ τον Ατρόμητο, ωστόσο αυτό που απασχολεί τους ανθρώπους της ομάδας αυτή τη χρονική στιγμή δεν είναι το Κύπελλο, αλλά η αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό την επόμενη Τετάρτη για την Football League.

Η Άντερλεχτ νίκησε με 2-0 την Κόρτραϊκ



Το σκορ για την Άντερλεχτ άνοιξε το Γκιγιόμ Ζιλέ στο 13' και το 0-2 διαμορφώθηκε με το αυτογκόλ του Ισραηλινού, Ράμι Γκέρσον στο 67'.


Η σύνθεση της Άντερλεχτ...

Προτό, Ζιλέ, Γιούχας, Λέτσακς, Μαζούχ, Βασιλέβσκι, Λούκας Μπίλια, Κανού (88' Ματίας Σουάρες), Πόλακ, Μπουσουφά, Λουκακού (90' Λεζάρ).



H Γκενκ έχει δύο ματς λιγότερα, με το ένα από αυτά να το δίνει την Πέμπτη με την Λόκερεν.


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχώρισε το 5-0 της Μπριζ επί της Σαρλερουά με τον Ιβάν Πέρισιτς να πετυχαίνει 4 γκολ.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:


Τετάρτη

Κόρτραϊκ - Άντερλεχτ 0-2 (13' Ζιλέ, 67' αυτ. Γκέρσον)
Μπριζ - Σαρλερουά 5-0 (1', 23' 53' και 87' Πέρισιτς, 85' Ντιράρ)
Σταντάρ Λιέγης - Μέκελεν (αναβολή)
Γκερμινάλ - Ούπεν 0-0
Λιρς - Βέστερλο 2-1 (59' Κόβατς, 77' Ραντζίνσκι / 72' Ντεκελβέρ)



Πέμπτη

Ζούλτε-Βάρεγκεμ - Γάνδη (19:00)
Σιντ-Τρούιντεν - Σερκλ Μπριζ (αναβολή)
Λόκερεν - Γκενκ (21:30)

Ο Νιλμάρ θα υποβληθεί σε επέμβαση


Ο Νιλμάρ θα υποβληθεί σε επέμβαση στην Βραζιλία και η Βιγιαρεάλ θα τον στερηθεί για έναν μήνα.

Ο διεθνής στράικερ υποφέρει το τελευταίο διάστημα και έτσι θα κάνει εγχείρηση στο δεξί γόνατο με τον γιατρό που τον έχει εγχειρήσει και τις προηγούμενες φορές στην πατρίδα του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νιλμάρ θα μείνει εκτός δράσης περίπου για έναν μήνα, ενώ θα επιστρέψει στην Ισπανία στις 6 Ιανουαρίου για να ξεκινήσει την αποθεραπεία.

Η Σέλτικ νίκησε με 1-0 την Μάδεργουελ



Ο Πάντι ΜακΚορτ πέτυχε το μοναδικό γκολ στο "Σέλτικ Παρκ" στο 27', ενώ το ματς της Σεντ Τζόνστοουν με την Ρέιντζερς αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

Η σύνθεση της Σέλτικ...
Φόστερ, Γουΐλσον, Ρόνι, Μαϊστόροβιτς, Ισαγκίρε, Μπράουν, Λέντλεϊ, Φόρεστ (88' ΜακΓκιν), Καπό (38' Ντάριλ Μέρφι) (52' Καγιάλ), Στόουκς, ΜακΚορτ.

Τετάρτη

Χάμιλτον - Αμπερντίν 0-1 (90' Βέρνον)

Χιμπέρνιαν - Νταντί Γιουν. 2-2 (44' Μπαμπά, 89' Χάνλον / 2' και 35' Γκουντγουΐλι)

Σέλτικ - Μάδεργουελ 1-0 (27' ΜακΚορτ)

Ινβερνές - Κιλμάρνοκ 1-3 (71' Φόραν / 26' Μπράισον, 68' Κέλι, 78' Χάμιλ)

Σεντ Μίρεν - Χαρτς 0-2 (63' Τέμπλετον, 82' πέν. Κάιλι)

Σεντ Τζόνστοουν - Ρέιντζερς (αναβολή)

Την απόκτηση του Τζερμέιν Πέναντ ανακοίνωσε η Στόουκ Σίτι.

Την απόκτηση του Τζερμέιν Πέναντ ως  μεταγραφή από την Σαραγόσα ανακοίνωσε την Τετάρτη η διοίκηση της Στόουκ Σίτι.


Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός αγωνιζόταν στη Στόουκ Σίτι ως δανεικός από την ισπανική ομάδα. Οι εμφανίσεις του όμως ικανοποίησαν τους ανθρώπους του συλλόγου της Premier League, που αποφάσισαν να προσφέρουν 2,8 εκατομμύρια λίρες για να τον αγοράσουν.

"Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν πως αισθάνομαι που βρίσκομαι σε αυτόν τον σύλλογο. Οι οπαδοί, οι παίκτες και η διοίκηση είναι όλοι τους φανταστικοί προς εμένα σε αυτούς τους τέσσερις μήνες που βρίσκομαι εδώ και θέλω να μείνω. Είναι σαν να βρίσκομαι χρόνια σε αυτή την ομάδα", δήλωσε ο Πέναντ λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, διάρκειας 2,5 ετών.
Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του προπονητή της Στόουκ Σίτι, Τόνι Πούλις:
 "Είναι φανταστικά νέα. Ο Τζερμέιν έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στους έξι μήνες που βρίσκεται μαζί μας, ενώ είναι πολύ αγαπητός στους φιλάθλους. Ετσι είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που υπέγραψε συμβόλαιο μαζί μας

PREMIER LEAGUE

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 20ης αγωνιστικής:Τρίτη (28/12)
Μάντσεστερ Σίτι - Αστον Βίλα: 4-0 (8`πέν., 27`, 55`πέν. Μπαλοτέλι, 13` Λέσκοτ)
Στόουκ Σίτι - Φούλαμ: 0-2 (4`, 10` Μπάιρντ)
Σάντερλαντ - Μπλάκπουλ: 0-2 (50`, 90` Κάμπελ)
Τότεναμ - Νιούκαστλ: 2-0 (57` Λένον, 81` Μπέιλ)
Γουέστ Μπρομ - Μπλάκμπερν: 1-3 (17` Τόμας - 3`, 53` Κάλινιτς, 62` Ντιουφ)
Γουέστ Χαμ - Εβερτον: 1-1 (16`αυτ. Χίμπερτ - 42` Κόουλμαν)
Μπέρμιγχαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 1-1 (90` Μπόιερ - 58` Μπερμπάτοφ)


Τετάρτη (29/12)
Τσέλσι - Μπόλτον: 1-0 (61` Μαλουντά)
Γουίγκαν - Αρσεναλ: 2-2 (18` πέν. Γουάτσον, 81` αυτ. Σκιλασί - 39` Αρσάβιν, 44` Μπέντνερ)
Λίβερπουλ - Γουλβς: 0-1 (56` Γουάρντ)

Απογοητευτική η Λίβερπουλ

Απογοητευτική παρουσιάστηκε για ακόμη μία αγωνιστική η Λίβερπουλ που ηττήθηκε με 0-1 από την μέχρι την Τετάρτη (29/12) ουραγό Γουλβς στο Ανφιλντ!
Ο Ραούλ Μεϊρέλες σπατάλησε την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Σωτήρη Κυργιάκου (αγωνίστηκε βασικός) μόλις στο 7ο λεπτό και οι Λύκοι παρουσιάστηκαν πολύ δυνατοί στην επανάληψη και πήραν επάξια τη νίκη.
Το... ιστορικό γκολ που χάρισε στη Γουλβς την πρώτη της νίκη επί των Reds σε 27 χρόνια και την ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας πέτυχε ο Στίβεν Γουάρντ στο 56ο λεπτό εκμεταλλευόμενος τα τραγικά λάθη της άμυνας των φιλοξενουμένων.
Ο Μάρτιν Σκρτελ σκόραρε στα τελευταία λεπτά, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αφήνοντας τους απογοητευμένους οπαδούς της ομάδας του Λιμανιού να αποδοκιμάζουν έντονα τον Ρόι Χόντγκσον και τους παίκτες του.

Η Αρσεναλ, έμεινε στο 2-2 με την Γουίγκαν

Η Αρσεναλ,  έμεινε στο 2-2 με την Γουίγκαν. Μοιραίος παίκτης για τους κανονιέρηδες ήταν ο Σκιλασί, καθώς χάρη στο αυτογκόλ του στο 81ο λεπτό πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
Αν και η Αρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Στο 17ο λεπτό ο Ενζόγκμπια κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κοσιελνί, ο Γουότσον ανέλαβε να το εκτελέσει και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Φαμπιάνσκι κάνοντας το 1-0.
Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης στα λεπτά που ακολούθησαν και κατάφεραν να το πετύχουν στο 39`. Στο σημείο εκείνο, ο Αλ Χάμπσι είπε όχι στο πλασέ του Μπέντνερ, η μπάλα κατέληξε στον Αρσάβιν και αυτός με ωραία ενέργεια ισοφάρισε σε 1-1. Οι κανονιέρηδες πήραν μάλιστα κεφάλι στο σκορ πέντε λεπτά αργότερα όταν ο Μπέντνερ εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Αρσάβιν και τα λάθη των αμυντικών της Γουίγκαν και έγραψε το 2-1.
Στην επανάληψη, η Αρσεναλ πίεσε για το τρίτο της τέρμα,. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν, παρά το γεγονός ότι στο 78` έμειναν με δέκα λόγω της αποβολής του Ενζόγκμπια.
Στο 81` ο Γουότσον γέμισε, ο Ρονταλέγκα επιχείρησε ένα πλασέ και ο Σκιλασί στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 και χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην Γουίγκαν.

Νίκη για Τσέλσι

Με γκολ του Φλοράν Μαλουντά, η Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες μετά τις 10 Νοεμβρίου επικρατώντας με 1-0 της εξαιρετικής στο φετινό πρωτάθλημα Μπόλτον στο Στάμφορντ Μπριτζ.
Το πρώτο ημίχρονο δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις,
Στην επανάληψη οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι μπήκαν αποφασισμένοι .
 Ο Ντρογκμπά είχε δοκάρι στο 49` έπειτα από εξαιρετική πάσα του Λάμπαρντ και στο 61` ο ιβοριανός έβγαλε την ασίστ στον Μαλουντά που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.
Ο Εσιέν θα μπορούσε να έχει σφραγίσει τη νίκη της Τσέλσι χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες στη συνέχεια, αλλά το 1-0 ήταν αρκετό για να επαναφέρει τους Μπλε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Δέκα ημέρες νοκ άουτ ο Πουγιόλ

Τις υπηρεσίες του Κάρλες Πουγιόλ για τις επόμενες 10 ημέρες θα χρειαστεί να στερηθεί η Μπαρτσελόνα

Ο άσος των μπλαουγκράνα τραυματίστηκε στη φιλική αναμέτρηση της Εθνικής Καταλονίας με τις Ονδούρες και θα χάσει το ματς πρωταθλήματος με τη Λεβάντε και τον αγώνα του Copa del Rey με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.
Ο Πουγιόλ ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί του πόδι και θα χρειαστεί να απουσιάσει για 7-10 ημέρες.
Επιπλέον και ο Ντιέγκο Μιλίτο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει και δεν θα είναι στη διάθεση του Πεπ Γκουαρντιόλα.


Μιραλάς: Θα μείνω σίγουρα στον Ολυμπιακό

Ο ίδιος ο βέλγος έχει επανειλημμένως εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στο Λιμάνι, αλλά με νέες του δηλώσεις στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws εξέφρασε την βεβαιότητά του πως τελικά η επιθυμία του θα γίνει και πραγματικότητα.
"Είμαι ενθουσιασμένος από την παρουσία μου στην Ελλάδα. Είναι κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω με λόγια. Είναι μια ωραία εμπειρία, κάτι ιδιαίτερο. Πιστεύω πως θα μείνω σίγουρα στην Ελλάδα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο βέλγος επιθετικός.
Από εκεί και πέρα, η υπόθεσή του Μιραλάς έχει μπει στην τελική της ευθεία και στο Λιμάνι βρίσκονται σε αναμονή της άφιξης του εκπροσώπου του, που υπολογίζεται στις αρχές του νέου έτους.
Ο Ολυμπιακός τα έχει βρει με την Σεντ Ετιέν και αυτό, που απομένει να οριστικοποιηθεί στις συζητήσεις με τον Ενροτό είναι το ύψος της ρήτρας του. Αν ισχύσει η συμφωνία του καλοκαιριού, τότε όποιος διαθέσει το καλοκαίρι το ποσό των 4,2 εκ. ευρώ θα μπορεί να αποκτήσει από την ομάδα του Πειραιά τον Μιραλάς.
Στη διοίκηση θεωρούν μικρό το συγκεκριμένο ποσό και πλέον προσπαθούν να πείσουν τον μάνατζέρ του να αλλάξει η ρήτρα και να αυξηθεί, ώστε να μην είναι το ίδιο εύκολη η αγορά του από άλλους συλλόγους.

ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Σε νέα βάση θα διαπραγματευτεί πλέον η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τις οφειλές της απέναντι σε τρίτους και Δημόσιο. Οι διαδικασίες για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 που χαρακτηρίζεται ευεργετικό για τις ανώνυμες εταιρίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και πλέον ο Δικέφαλος θα έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί αναλόγως, αλλά και δεν θα κινδυνεύει από κάθε πιστωτή.

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν σημαίνει ασφαλώς ότι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έδιωξε από πάνω της τον βραχνά των χρεών που υπερβαίνουν τα 4.000.000 ευρώ. Απλώς, το άρθρο 99 προβλέπει τον ορισμό ειδικού επιδιαιτητή που θα αποφασίζει - βάσει των στοιχείων που θα έχει στα χέρια του - περί του ύψους της δόσης που θα καταβάλλει η ομάδα, αλλά και σχετικά με το χρονικό διάστημα της αποπληρωμής του συνολικού χρέους.
Ο επιδιαιτητής θα έρθει ουσιαστικά σε επαφή με τους πιστωτές για να γίνει ο διακανονισμός, ενώ οι πιστωτές που θα αρνηθούν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία για τουλάχιστον δύο χρόνια δεν θα έχουν το δικαίωμα να κινηθούν κατά της ομάδας. Μάλιστα, ο επιδιαιτητής θα αποφασίζει ακόμη και για το ύψος του οφειλόμενου ποσού απέναντι σε οποιονδήποτε τρίτο.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Προσφυγή κατά της LFP

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον της Επαγγελματικής Λίγκας της χώρας (LFP) έκανε η Ένωση Ποδοσφαιριστών της Ισπανίας (AFE), για την απόφαση να οριστούν αναμετρήσεις της Α΄ και της Β΄ κατηγορίας για την Κυριακή 2 Ιανουαρίου.
Ο πρόεδρος της AFE, Λουίς Ρουμπιάλες, δήλωσε σήμερα ενώπιον του εργατικού δικαστηρίου της Μαδρίτης ότι η Ένωση και η Λίγκα είχαν φτάσει σε συμφωνία, προκειμένου να μην υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα το διάστημα 23 Δεκεμβρίου-3 Ιανουαρίου, έτσι ώστε οι ποδοσφαιριστές να έχουν χρόνο να ξεκουραστούν τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Η AFE έχει απειλήσει να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση στις 2/1, ωστόσο ο Ρουμπιάλες υπογράμμισε ότι οι παίκτες δεν είναι αντίθετοι στο να αγωνιστούν τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου. Επίσης, άλλο ένα σημείο σύγκρουσης είναι οι οικονομικές οφειλές που παρατηρούνται σε συλλόγους της Β΄ κατηγορίας προς τους ποδοσφαιριστές τους και ιδιαίτερα των Μπέτις, Ράγιο Βαγεκάνο και Μούρθια.

Από τη μεριά της, η διοργανώτρια αρχή επισήμανε, μέσω του επικεφαλής της και πρώην προέδρου της Σοσιεδάδ, Χοσέ Λουίς Αστιαθαράν, ότι ενδεχόμενη αναβολή των κυριακάτικων αναμετρήσεων θα προκαλέσει σημαντική ζημία στους συλλόγους, ταλαιπωρία στους φιλάθλους, καθώς και την αναδιάταξη στο αγωνιστικό πρόγραμμα ολόκληρης της υπόλοιπης σεζόν. Ακόμη ο Αστιαθαράν πρόσθεσε πως οι αγώνες δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν στις 3 Ιανουαρίου και ημέρα Δευτέρα, καθώς την Τετάρτη είναι προγραμματισμένες συναντήσεις για το Κύπελλο Ισπανίας.

Στο μεταξύ, την άρνησή του να επιστρέψει στο Αλικάντε και τις προπονήσεις της Χέρκουλες εξέφρασε ο Ολλανδός διεθνής, Ρόιστον Ντρέντε. Σύμφωνα με τον παίκτη, ο οποίος έχει αποκτηθεί από τους «νεοφώτιστους» με τη μορφή του δανεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο λόγος αυτής της απόφασής του είναι η μη καταβολή των δεδουλευμένων του τους τελευταίους πέντε μήνες.

Αθλητές, προπονητές και εκπρόσωποι της διοίκησης του Α.Ο.Κ επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο της Κέρκυρας.


Οι ποδοσφαιριστές, το Δ.Σ του Ερασιτέχνη Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑ, οι αθλητές, οι προπονητές και η ακαδημία του συλλόγου μοίρασαν χαμόγελα κατά την επίσκεψή τους στο Νοσοκομείο του νησιού, στο πλαίσιο των ξεχωριστών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα.

Άνθρωποι, που κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών, περνάνε δύσκολες στιγμές είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν λίγο από το πρόβλημα τους.

Πέρα από αυτό το γεγονός, η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει ό,τι συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων για τον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η ΠΑΕ Α.Ο.Κέρκυρα ανακοινώνει ότι συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων προς το κοινό για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό (Superleague, 17η αγωνιστική 09/01/2011) από τα γραφεία της Σαμάρα 22, καθημερινά από 10:00 - 16:00. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι:

Θύρα VIP : 60 Ευρώ

Θύρες 2-3 : 40 Ευρώ

Θύρες 4-5 : 25 Ευρώ
"

Την συμπαράσταση τους στην οικογένεια του Χρήστου Σαγιαδινού εξέφρασαν οι άνθρωποι του Α.Ο. Κέρκυρα:

"Η οικογένεια του Α.Ο. Κέρκυρα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλειπόντος παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του συλλόγου, Σαγιαδινού Χρήστου".

Στο παιδικό χωριό SOS η Εθνική

Την ανθρωπιστική της δράση έδειξε για ακόμη μία φορά η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς αντιπροσωπεία παικτών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επισκέφτηκε σήμερα το παιδικό χωριό SOS της Βάρης.
Οι παίκτες μοίρασαν δώρα και αυτόγραφα, αλλά προπάντων χαρά στα 70 μικρά παιδιά που φιλοξενούνται στο χώρο, τα οποία από την πλευρά τους χάρισαν στους διεθνείς μια ζωγραφιά με τρία γαλανόλευκα ανθρωπάκια μέσα σε ένα δάσος Χριστουγεννιάτικων δέντρων.
Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Σωτήρης Νίνης δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά. Θέλαμε να τους δώσουμε χαρά. Γνωρίζουμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι είδωλα για τους μικρούς και γι΄ αυτό θα πρέπει να μας βλέπουν συχνότερα».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μανιάτης υπογράμμισε: «Καλό θα ήταν να μην θυμόμαστε αυτά τα παιδιά μόνο τις γιορτές, αλλά κάθε μέρα και με μικρές κινήσεις και δωράκια να τους δίνουμε χαρά».

Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε προειδοποιήσει τους κιτρινόμαυρους πως τους περιμένει σκληρή δουλειά

Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε προειδοποιήσει τους κιτρινόμαυρους πως τους περιμένει σκληρή δουλειά με την επιστροφή από τις εορταστικές διακοπές και πραγματικά δεν αστειευόταν. Οι παίκτες της ΑΕΚ επέστρεψαν την Τετάρτη (29/12) στις προπονήσεις, ο ισπανός τεχνικός τους καλωσόρισε και τους συνεχάρη για την πρόκριση στο Κύπελλο και τους ενημέρωσε πως την Πέμπτη (30/12) το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τρεις προπονήσεις.
"Καταρχάς χρόνια πολλά σε όλους. Σε σας και τις οικογένειές σας. Ελπίζω να ξεκουραστήκατε, να προσέξατε ό,τι είπαμε για τις ημέρες των διακοπών σας και να επιστρέψατε δυνατοί και έτοιμοι για δουλειά. Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για τη πρόκριση στο Κύπελλο, αφού δεν τα έχουμε πει από τότε", είπε στους παίκτες ο Χιμένεθ και συνέχισε.
"Τελείωσε όμως αυτό το παιχνίδι και οφείλουμε να συνεχίσουμε στους δύο θεσμούς που μας έχουν απομείνει. Δεν πετύχαμε τίποτα ακόμη. Έχουμε πολλή δρόμο μπροστά μας. Θα κάνουμε δυνατό πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες, να καλύψουμε το χαμένο έδαφος από την άδεια. Έχουμε δύσκολη συνέχεια και πρέπει να είμαστε όλοι μας δυνατοί".
Το ευχάριστο για τον Χιμένεθ είναι πως οι παίκτες του επέστρεψαν ορεξάτοι για δουλειά, γεγονός που επαληθεύτηκε από το ότι αρκετοί πήγαν νωρίτερα στα Σπάτα και δούλεψαν στο γυμναστήριο, που σήμερα (29/12) παραδόθηκε προς χρήση. Οπως άλλωστε και τα αποδυτήρια με τη σάουνα και το σπα.
Εκτός προπόνησης έμεινε φυσικά ο Μπερνς, που έχει ενσωματωθεί στην Εθνική Αυστραλίας για το Ασιατικό Κύπελλο και θα απουσιάσει για περίπου ένα μήνα, ενώ ο Λαγός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και ο Γκέντσογλου συνέχισε φυσικοθεραπεία.
Οπως προαναφέραμε, το πρόγραμμα της Πέμπτης (30/12) θα περιλαμβάνει τρεις προπονήσεις. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στις 9:30GR το πρωί, η δεύτερη το μεσημέρι στις 12:00GR το μεσημέρι, ενώ η τελευταία θα γίνει το απόγευμα στις 17:00GR.

Μελίσσης και Φιλομένο στις Σέρρες

Η ενίσχυση του Πανσερραϊκού στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, καθώς μετά τους Σίντζιτς, Κέρλα και Ρόντιον, τα "λιοντάρια" είναι έτοιμα να εντάξουν στο δυναμικό τους με τη μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, τους Χρήστο Μελίσση και Λούσιο Φιλομένο αντίστοιχα...

O μάνατζερ του Μελίσση συναντήθηκε την Τετάρτη (29/12) με τον α' αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γόντικα και συμφώνησαν σε όλα, με τον Πανσερραϊκό να καταβάλει για το επόμενο εξάμηνο το μισό του συμβολαίου του Μελίσση, που ανέρχεται στις 150.000 ευρώ.
Ετσι, την Πέμπτη (30/12) ο 27χρονος αμυντικός αναμένεται να βρίσκεται στις Σέρρες, προκειμένου να επισημοποιήσει την μεταγραφή του στον Πανσερραϊκό και να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς.
Παράλληλα, οι σερραίοι συμφώνησαν την Τετάρτη (29/12), τόσο με τον ΠΑΟΚ, όσο και με τον Λούσιο Φιλομένο για τον εξάμηνο δανεισμό του αργεντίνου επιθετικού, ο οποίος αναμένεται να φορέσει και εκείνος τα ερυθρόλευκα.
Στον Πανσερραϊκό περιμένουν θετική εξέλιξη και στο θέμα του Σωτήρη Μπαλάφα, ο οποίος κοιτάζει πάντως και άλλες προτάσεις από ομάδες της Σούπερ Λίγκα.
Στα αγωνιστικά, διπλή προπόνηση περιλάμβανε το πρόγραμμα της Τετάρτης (29/12) για τον Πανσερραϊκό, δεν συμμετείχε σε αυτές ο Πάμπλο Αμο, που υπέστη τελικώς θλάση στο υποκνημίδιο. Ο ισπανός αμυντικός θα κάνει θεραπεία τις επόμενες μέρες και δύσκολα θα παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αντώνης Κέζος, πρώην γυμναστής των "πράσινων" πέρασε στην αντεπίθεση και με ανακοίνωση μίλησε για αγύμναστους παίκτες...


Μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, ο πρώην γυμναστής του Παναθηναϊκού, Αντώνης Κέζος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απαντάει στην κριτική που έχει δεχτεί αμέσως μετά την απομάκρυνσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:





"Ολοκληρώνονται περίπου 100 ημέρες από την αναγκαστική απομάκρυνση μου ως γυμναστή φυσικής κατάστασης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσα σιωπηλά τη στάση των παραγόντων αλλά και τον αθλητικό τύπο να με υποδεικνύουν ως υπαίτιο για την κατάσταση της ποδοσφαιρικής ομάδος.

Δυστυχώς έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του αθλητικού κόσμου από τις πραγματικές αιτίες πίσω από την κακή αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού.
Η βασική λοιπόν αιτία - και σε ότι με αφορά - έγκειται στο ότι πολύ σύντομα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, μου αφαιρέθηκε η δυνατότητα να γυμνάσω τους ποδοσφαιριστές όπως αρμόζει σε μια ομάδα τέτοιου βεληνεκούς.

Πιο συγκεκριμένα όταν ανέλαβα την εκγύμναση της ομάδας στις αρχές Ιουλίου, οι ποδοσφαιριστές βρίσκονταν σε ικανοποιητικά επίπεδα αντοχής. Ωστόσο με έκπληξη διαπίστωσα ότι ήταν εξαιρετικά αγύμναστοι στις παραμέτρους της δύναμης, της ταχύτητας και εκρηκτικότητας, οι οποίες είναι βασικότατες στο μοντέρνο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο.

Υπογραμμίζω δε ότι πριν ακόμη προλάβω να εφαρμόσω το πρόγραμμα μου στους παίκτες μου εδόθη έγγραφη εντολή από το εργομετρικό κέντρο (Panathinaikos Lab) να ακολουθήσω απαρέγκλιτα το προπονητικό προφίλ των τελευταίων 2 ετών , ήτοι:
· μέτριας έντασης αερόβια προπόνηση
· αποχή από οποιαδήποτε προπόνηση εκρηκτικότητας
· αποφυγή ασκήσεων με μέγιστη ένταση- ταχύτητες
· αποφυγή ασκήσεων με οριζόντια ή κάθετα άλματα
· αποφυγή ασκήσεων με αντιστάσεις
· αποχή από ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και βάρη

Θεωρώ ότι η διαδρομή μου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά και η επιστημονική μου κατάρτιση και εμπειρία δεν θα μου επέτρεπαν ποτέ να προσυπογράψω την καταδίκη των επαγγελματιών παικτών του Παναθηναϊκού με τη διατήρηση τους σε επίπεδα «ρελαντί». Είναι δε πλέον ώριμες οι συνθήκες να μάθει ο κόσμος του Παναθηναϊκού ότι η κατά την ολιγοήμερη θητεία μου στην ομάδα, και εξαιτίας των ταξιδιών σε Αμερική και Καναδά αλλά και του διαχωρισμού της ομάδας σε 2 γκρουπ, μετά κόπων και βασάνων κατόρθωσα να επιβλέψω την προπόνηση των μη διεθνών παικτών (Α’ γκρουπ) για 20 ημέρες και των διεθνών για μόλις 10 ημέρες.

Είναι συνεπώς τουλάχιστον αναξιοπρεπές το ανάθεμα να στρέφεται εναντίον μου, όταν από επίσημα έγγραφα προκύπτει ότι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ο Παναθηναϊκός με παρόπλισε. Η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη ποδοσφαιρικής τεχνογνωσίας και σε συνδυασμό με τη δυσκαμψία επιτελικών στελεχών μπορούν εύκολα να θέσουν εκτός στόχου μια ομάδα. Από την πλευρά μου δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να συνεχίσει να με προσβάλει αλλά και να διαστρεβλώνει τα γεγονότα, όταν μάλιστα εξακολουθώ να εισπράττω εκτίμηση και σεβασμό από τους πρωταγωνιστές. Τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

Με τιμή
Αντώνης Κέζος"

Προς διάλυση οδεύει η ποδοσφαιρική ομάδα της Αγίας Παρασκευής

Οι προσπάθειες των ανθρώπων του συλλόγου να προσελκύσουν επιχειρηματίες που θα βοηθούσαν οικονομικά την ομάδα, έπεσαν στο κενό και πλέον το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο για την Αγία Παρασκευή.
Στελέχη της διοίκησης ενημέρωσαν τους ποδοσφαιριστές ότι είναι ελεύθεροι να αποχωρήσουν, με τους δεύτερους να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους, αφού δεν έχουν πληρωθεί τους μισθούς των δύο τελευταίων μηνών συν το δώρο των Χριστουγέννων.
Για να γίνει γνωστό το μέγεθος του προβλήματος που επικρατεί στην ομάδα, για να πάρουν οι παίκτες την ελευθέρας τους, θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους μέχρι και το παράβολο των 200 ευρώ που απαιτείται.

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» το πλάνο, που έχει εκπονήσει για τη σωτηρία του συνδέσμου.

Παράλληλα οι διοικούντες του μίλησαν για τον Ολυμπιακό της νέας δεκαετίας, που όπως τόνισαν οι διοικούντες του θα είναι στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Καραχάλιος (Α’ αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη):

«Προσπαθούμε να βρούμε διάφορους τρόπους να λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα. Πρέπει να δοθεί έμφαση στα παιδιά.

Βασικοί άξονες μας είναι να εξυγιάνουμε οικονομικά τον σύλλογο. Να μην έχει χρέη η ομάδα και να υπάρχει ανάπτυξη των ερασιτεχνών παικτών. Να έχουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και να παράγουμε αθλητισμό στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα. Να γίνει αυτοδιοικούμενος, σαν σύλλογος μελών κάτι το οποίο θέλει χρόνο. Να μπορέσουμε να πάρουμε ένα ευρώ από κάθε φίλο του Ολυμπιακού.

Είναι λογικό να μειωθούν οι επιχορηγήσεις από το κράτος, οι χορηγοί είναι λιγότεροι και η διάθεση από τον κόσμο είναι μικρότερη.

Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή και το θέμα είναι πως θα παραμείνει εκεί. Στόχος είναι να δώσουμε ξανά δύναμη στον σύλλογο για να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

Ο Ολυμπιακός του 2020 θα πρέπει να είναι αυτοδύναμος, αυτάρκης και αυτόνομος.

Τα τρία γρανάζια για να δουλέψει αυτή η μηχανή είναι η ενημέρωση προς τον κόσμο, η συμμετοχή από τον κόσμο και αποτελέσματα από τις ομάδες.

Μέχρι στιγμής, τα έσοδα του Ερασιτέχνη προέρχονταν από την ΠΑΕ, την ΚΑΕ, την πολιτεία και τα μέλη. Τώρα πλεον προσπαθούμε να αναπτύξουμε μέσω κινητών οι φίλοι του Ολυμπιακού μπορούν να συνεισφέρουν στην ομάδα με μηνύματα, τεχνογνωσία που ζητά και ο ΠΑΟΚ.

Έχουν προγραμματιστεί 2 events. Το ένα θα γίνει τον Φεβρουάριο όπου σταρ του Ολυμπιακού θα αναμετρηθούν με σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στο στάδιο Καραϊσκάκη. Στις 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ θα γιορτάσουμε τα ογδοηκοστά πέμπτα γενέθλια της ομάδας σε ένα ιδιαίτερο happening, παρουσία καλλιτεχνών.»

Αναλυτικά όσα είπε ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης (Πρόεδρος του Ερασιτέχνη): 

«Ευχαριστώ τον κόσμο που παρευρέθηκε. Εμείς είμαστε ένα υπηρεσιακό διοικητικό συμβούλιο από 10 άτομα που ανέλαβε για περίπου δύο μήνες και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να βοηθήσουμε την κατάσταση, έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει ο Ολυμπιακός και να λειτουργεί από μόνος του.

Έχουν βάλει πολλοί άνθρωποι χρήματα αλλά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Πρέπει να δείξουν υπομονή και κατανόηση όσοι αθλητές έχουν να λαμβάνουν χρήματα από την ομάδα για να την βοηθήσουν και με αυτό τον τρόπο να δείξουν ότι είναι κοντά της.»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Δελακάς (πολίστας): 


«Η κατάσταση του Ερασιτέχνη είναι δραματική. Μας ζήτησαν υπομονή και εμείς έχουμε υπομονή και την έχουμε δείξει. Είμαστε 16 μήνες απλήρωτοι αλλά παρόλα αυτά έχουμε παίξει σε όλους τους αγώνες και προπονούμαστε κανονικά. Παίζουμε για τον Ολυμπιακό. Η κίνηση που κάναμε στο ματς με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν ασέβεια προς την ομάδα αλλά δείχνει την κατάσταση την οποία βρισκόμαστε.»
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010, 20:15

Κύπελλο ΟΠΑΠ: Ορισμοί αγώνων ρεβάνς της 5ης φάσης

altΑπό την Επιτροπή Κυπέλλου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοινώνεται το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2010-2011.
 
 
 
 
ΑΓΩΝΑΣ
ΗΜΕΡΑ
ΩΡΑ
ΓΗΠΕΔΟ
Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας
12/01/2011
15:00
Δημ. Ρόδου «Διαγόρας»
Κέρκυρα-Ηρακλής
12/01/2011
17:30
ΕΑΚ Κέρκυρας

Βράβευση Δημήτρη Σουάνη MVP ΟΠΑΠ 15ης αγωνιστικής



Το βραβείο του MVP ΟΠΑΠ της 15ης  αγωνιστικής απονεμήθηκε την Τετάρτη (29/12) στο Δημήτρη Σουάνη της Skoda Ξάνθη,  νικητή του διαγωνισμού που διοργανώνουν η Superleague και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).

Η απονομή έγινε από τον Ζήση Βρύζα  στο προπονητικό κέντρο στα Πηγάδια.

Ο Ζήσης Βρύζας, που είχε ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα από τη SKODA ΞΑΝΘΗ και βρίσκεται στην 6η θέση του πίνακα των σκόρερ της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία με 32 γκολ, δήλωσε: «Εύχομαι στον Δημήτρη Σουάνη και εις ανώτερα. Είναι μία σπουδαία διάκριση και παρόμοιες τιμές δίνουν κουράγιο και δύναμη στους ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό», ενώ ο Δημήτρης Σουάνης από πλευρά του τόνισε: «Είναι πολύ σημαντική η διάκριση αυτή, είμαι πολύ χαρούμενος κι ευχαριστώ τον κόσμο που με ψήφισε. Νιώθω διπλά ικανοποιημένος, αφού με τιμά ο Ζήσης Βρύζας, ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το βραβείο θα ήθελα να το αφιερώσω σε όλους τους συμπαίκτες μου και στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται εδώ. Εύχομαι καλές γιορτές».